Mörk chockladkaka

Till kakan:

2 ägg
2dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
50g margarin
100g Mörk chocklad 70-75%
3msk kakao
1tsk vaniljsocker
1tsk Bakpulver

Till Toppingen:

3dl grädde
100g Mörk choklad
50g margarin
(physalis om man vill)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Kakan:
Vispa samman ägg och socker så att det blir poröst. Tillsätt nu alla torra ingredienser utom bakpulvret och blanda om så att smeten blir jämn.
Smält margarinet och chokladen tillsammans i ett vattenbad.
Häll det i resten av smeten med bakpulvret och rör om så allt blir ordentligt blandat.
Ta fram en form och smörj in den med margarin och häll sedan på kokos (istället för ströbröd) så att det täcker hela formen, Häll sedan i smeten och sprid ut det så att det blir jämt.
Nu ska den gräddas i mitten av ugnen i ca 20-30min.
Toppingen:
Smält margarinet och chokladen tillsammans, tillsätt sen grädden och se till att allt blir ordentligt blandat.
Applicera sen toppingen på kakan efter den har svalnat. Du kan också ha på physalis om du vill.

Hoppas det smakar! :)

/Elaine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0